Så kom då dagen. Dagen med stort F.

Fotboll.
Min favorit: Engelsk dessutom.

Vaknade kvart i två efter att ha blivit uppväckt av kusin Victoria som kommit till Göteborg. Söt hon är, men så fort de lämnade lägenheten igen somnade jag. Och sov alltså till klockan kvart i två. Då började fotbollen. Vilken tajming. Super.

Första matchen var nykomlingarna Sheffield United mot Liverpool. Hyggligt trevlig match på Premier Leagues äldsta arena. Stod klar redan 1888 om jag minns rätt. Dock ombyggd, så den såg ut som vilken fotbollsarena som helst i England.
Efter en mållös första halvlek innehållandes inte mindre än två byten gjorda av Liverpool, hände det saker direkt i andra halvlek. Nykomlingarna United gjorde ett noll bakom en chanslös Liverpoolmålvakt i form av Reina.
Det tog lite tid, men efter en lång stunds påtryckningar fick till slut Liverpool sitt kvitteringsmål. En, enligt mig solklart dömd, straffspark inslagen av Robbie Fowler.
Mer blev det inte trots chanser åt båda hållen.

Dagens andra match.
Arsenal - Aston Villa.
En konstant Arsenalpress i 45 minuter gav ett bollinnehav på ungefär 70-30 och man gav inte en tillstymmelse till chans åt de stackars midlandsspelarna.
Men så i andra får Villa en hörna och den ene av planens två svenskar vandrar upp i straffområdet. Olof Mellberg kommer före Arsenalkeepern Lehmann till bollen och kan i ett öppet mål styra bollen. Chocken var total hos Arsenals fans. Glädjen vild hos Villasupportrarna.
Men även i denna match skulle favoriterna trycka på hårt mot motståndarmålet.
Unge VM-spelaren Theo Walcott byttes in istället för Fredrik Ljungberg och det blev han som lade det avgörande inlägget till Gilberto Silva på andra kanten som kunde ta emot och sedan dundra in 1-1. Mer blev det inte.

Samtidigt kunde vi genom "pling i rutan" följa kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Helsingborg och Elfsborg.
Matchen gick för övrigt på TV4.
3-2 till Helsingborg i 89:e minuten. 3-3 kvitteringen kom i 93:e och det var Anders Svensson som tryckte in bollen i mål. Efter att Arsenalmatchen slutat bytte vi kanal och såg på förlängingen. Tre minuter återstod av den andra förlängningskvarten då LeAndre Griffit jobbar föredömligt och slår in ett inlägg till Stefan Ishizaki som helt fri slår in 4-3 till Elfsborg.
En minut återstår när en helsingborgsback slår upp en löpboll på chans mot Luton Shelton. Elfsborgsmålvakten Abbas Hassan kommer ut och möter men blir uppenbarligen skrämd av Sheltons flygande fotsula och missar situationen vilket leder till att Shelton kan slå in bollen i öppen bur. Lycka hos helsingborgarna som senare också vinner på straffar 5-4 efter att Anders Svensson misslyckats.
Lite typiskt för Svensson på något vis.
Tyvärr.

Elfsborg skulle alltså ha vunnit redan i förlängningen, för Helsingborgs mål skulle blivit avblåst för vårdslöst spel. Illa.
Nåväl. Det jag kommer minnas starkast är trots allt bilderna på Henrik Larsson som skämmer ut sig. En hårt knytnävsslag i magen på Jon Jönsson. Tydligare än TV4:s bilder kan det knappast bli, och nu hoppas (åtminstone vi gaisare) på att det blir minst tre matchers avstängning för avdankade herr Larsson.

Jag blev inte speciellt glad när Helsingborg slog in sitt kvitteringsmål. Inte bara för att det inte var regelrätt, men också för att jag gärna ser att allt vad "henkeeffekt" heter uteblir.
Gillar inte på vilket sätt Henrik Larsson välkomnats hem till Sverige.
Det är ingen one-man-show. Vi spelar i och hejar på lag. Inte individuella personer.

Nåväl. Nu återstår bara det vanliga tjatet på pappa om att vi skall skaffa Canal+. Älska engelsk fotboll.