02 juni 2007

DANSKJÄVLAR

Det där var den sjukaste fotbollsmatchen jag någonsin sett i hela mitt liv. Det som höll på att bli en riktigt sur förlust(?) blev till en gratis seger.

Ja, för nog kändes det som om Danmark var långt närmare ett 4-3 mål än vad Sverige var det efter att ha tappat sin 0-3 ledning. För det första var matchen sjuk i och med att annars så offensivdåliga Sverige gjorde 3 snabba mål och utnyttjade danska misstag fullt ut. Det var farligt varje gång Sverige kom upp i banan under första halvtimman. Sedan kom Danmark in i det hela och reducerade, något tursamt även det.
Efter halvlek blev det konstant Danmarkspress och 2-3 satt i bortre krysset efter mycket snyggt avslut av Jon Dahl Tomasson som fick bollen i friläge efter att Mellberg halkat. Så blev det också 3-3 efter ett välplacerat skott intill Isakssons vänsterstolpe.
Med tre minuter kvar av till nittio minuter får Sverige ett anfall och har bollen på vänsterkanten redo för att slå inlägg. Inlägget kommer inte med Marcus Rosenberg ligger i straffområdet och tar sig för magen. Domaren ser ut att blåsa en helt obegriplig offside, men den assisterande domaren påkallar vidare hans uppmärksamhet. (Nu går jag över den journalistiska gränsen) Idioten Poulsen i Danmark har slagit till Rosenberg med en klockren höger i magen. Domaren är säker på sin sak och kliver fram mot Poulsen som får det röda kortet visat i ansiktet, samtidigt som mannen i svart pekar mot straffpunkten. Det får huvudet att koka över hos en dansk supporter som springer in på planen och attackerar domaren med en nacksving, som dock tappar greppet. De danska spelarna trycker undan supportern som blir uppschasad på läktaren igen. Domaren avbryter matchen och alla spelare kliver ned i Parkens underjordiska gångar. Ytterligare två supportrar tillåts springa in på planen varav den ena tar bollen och driver den över hela planen för att lägga in bollen i Sveriges tomma mål. Publiken jublar och publikvärdarna som i vanliga fall skall jaga inkräktaren och tackla, ja närmast slå, ned honom, föser upp honom i publiken igen. Skamligt Danmark. Det blir en oviss väntan men så kommer till slut de svenska spelarna ut och tackar publiken för matchen och beskedet kommer upp på storbildsskärmen. Sverige har tilldömts segern med 3-0 på grund av den bristande säkerheten. Och det med all rätta. Något måste göras.

Jag kan inte för mitt liv förstå varför inte publikvärdarna gör någonting. Här i Sverige, Allsvenskan och under Brasilienmatcherna och så vidare, har man hyrt in spelare från lag i amerikansk fotboll för att kunna tackla ned eventuella inkräktare. Man ska köra ned dem under gräsmattan om de lyckas ta sig in. I Danmark verkade det som om man hyrt in bingosällskapet lamorna för att skydda spelare och domare. Det är ingenting annat än skandalöst.
Laget fick sitt straff direkt av domaren. Dels utvisning av Poulsen, som antagligen kan vänta sig en avstängning och böter(?). Dels fick man ett oavgjort resultat och en grym insats förstörd av ett par idioter. Seger för Sverige, som kanske hade vunnit efter straffen som skulle ha slagits, men det hade varit roligare att spela om det. Förhoppningsvis får också det danska förbundet dryga böter och/alternativt matcher utan publik i ett år eller så (det blir ju typ ändå bara fem matcher).
Alla skyldiga ska straffas. Identifiera idioterna som sprang in på planen. Tevebilder finns. Använd dem. Visa att sådant här inte skall få ske, ja det är redan delvis gjort i och med att Sverige tilldömdes segern. Skicka skarpa anklagelser mot det danska fotbollsförbundet angående säkerheten. Skicka skarpa varningssignaler mot alla FIFA-länder.
Poulsen skall få en hård avstängning. Det är absolut inte första gången han är i blåsväder. Visa var skåpet skall stå. Platini, nu har du fått chansen som UEFA-bas. Visa att ditt röstfiskande inte var förgäves!
Jag är riktigt arg. Riktigt jävla förbannad. Ni kan vänta er en söndagskrönika som handlar om detta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tom jag är riktigt jävla förbannad.. Och alla vet ju hur intresserad jag är egentligen.. :P