09 juli 2007

HÄRLIG SEGER

Trelleborg hemma är en sådan där typisk match. Man räknar med seger, men Trelleborg är Tjongeborg och GAIS är alltid GAIS. Självklart går man dit med inställningen att det kommer bli en fruktansvärt tråkig och tillknäppt noll noll match.

Trelleborg började bäst men efter nio minuter knoppade Bobbie Friberg da Cruz in ett-noll något orättvist. Men efter det tog GAIS över och var det genomgående bättre laget. Även om inte det säger så mycket. Mensah fick pris som Trelleborgs bästa spelare och var den som gäckade Ante och Ekunde i försvaret mest. Eric Sundin sprang konstant offside och resten av skåningarna skall vi inte ens nämna.

Det var en match som var lite lik BP-matchen senast. GAIS skapar mängder med lägen och har chansen att göra fler mål. Skillnaden mot förra veckan var att man nu satte ett par chanser. Men för att få riktigt godkänt anfallsmässigt måste man sätta flera. Det hade varit mer rättvisande om GAIS lett med 4-0 i halvlek. Kenneths underbara frispark ger Ullevispeakern brassefrossa än en gång och skriker något om Copa America. Jag tror han är lite för brassekåt.
I andra halvlek släpper man in Trelleborg något och de kan också reducera. Men det blir aldrig riktigt farligt igen.
Bobbie kan istället på snarlikt vis nicka in 3-1 och segern är säkrad. I slutet trycker GAIS på för att dryga ut ledningen. Med lite tur hade man kunnat trycka in fyran, femman och sexan.