14 augusti 2007

KOM IGEN OM ETT PAR ÅR

Det största felet Elfsborg gör i dagens match är att man försöker spela med samma finlir i anfallet som man gör i Allsvenskan. Det fungerar inte mot snabba, tekniska spanjorer. I Allsvenskan klarar man sig med två tillslag. I Europas största ligor måste man spela på one-touch.

Anders Svensson duger fortfarande inte i internationell fotboll, precis som jag länge, länge har hävdat och jag tror att han levt på sitt hyfsade skott lite för länge. Frisparken mot Argentina är fem år sedan. Och då är Anders Svensson den som står emot internationellt motstånd bäst i laget. Det säger väl rätt mycket.
Men det var definitivt inget fiasko, bara ett styrkebesked från ett lag i det övre skiktet av Europa.

Kul att Johan Wiland gjorde många fina räddningar, kanske kan han få ett internationellt genombrott efter i dag och framförallt efter vidare Uefacupspel. Många miljoner till Elfsborg och det tar hårt i hjärtat när jag säger att det bästa för svensk fotboll är att Elfsborg vinner Allsvenskan 2007, 2008 och 2009. Då börjar vi tala om chanser till vidare spel i Champions League. Då har självklart GAIS kommit tvåa alla tre åren och tjänat många miljoner på sensationella vinster i Uefacupen.
Nåja, drömma går ju.

Inga kommentarer: