08 februari 2008

Det är någonting ruttet uti huvudstaden Stockholm

En snabb titt på vilka fotbollsmatcher i Allsvenskan TV4 kommer sända. (Även om Canal+ har ett kontrakt som säger annat, därför är det vågat av TV4 att gå ut med schemat.)

Klubb - Antal matcher i vår (Ordningen är från tabellen 2007)
IFK Göteborg - 4
Kalmar FF - 2
Djurgårdens IF - 3
IF Elfsborg - 3
AIK - 3
Hammarby IF - 2
Halmstad BK - 2
Helsingborgs IF - 3
Malmö FF - 4
Gefle IF - 1
GAIS - 0
Örebro - 1
Trelleborg - 1
Ljungskile SK - 0
GIF Sundsvall - 0
IFK Norrköping - 3

Visst, vi supportrar ska ju såklart gå på matcherna, men publicitet är A och O i dagens sportvärld tyvärr. Visst ska topplagen ha en viss fördel, men man kan ändå kräva att alla lag skall få minst nittio minuters kändisskap. Att TV4 och framförallt fotbollskanalen.se är värdelösa vet vi, men lite vett trodde man att det skulle finnas där. Men naiv som man är sitter man nu och dunkar huvudet i bordet av frustration.
Det här är bara vårens spelprogram och Canal+ verkar ha lagen på sin sida enligt det kontrakt de skrivit på med Kentaro. TV4 får endast visa 14 matcher enligt det avtal man har men man går ut och talar om att man har 50 matcher planerade.

Behöver jag tala om för er att förra säsongen sändes inte en enda av GAIS matcher i TV4? Obekräftade uppgifter gör gällande att de som enda klubb inte sändes en enda minut i Canal+ heller. Alla matcher hamnade under Säsongskortet-kategorin. Så långt från publikt man kan komma. (Jag får inte fram någon information för Canal+ 2007 och vilka matcher de sände, förutom på våren. Säg gärna till om ni vet bättre.)

Inga kommentarer: