07 maj 2008

En ny typ av ungdomar

Jo, när man sitter på bussen och av någon anledning inte har musik i öronen får man ofta någon annans favoritmusik ändå. Det är häpnadsväckande ofta ett ungt gäng människor, med baggy jeans, hoodtröjor och kepsar på sned. De envisas med att pumpa ut toner ur sina skrala mobilhögtalare. Mr Pooptroop har redan förbannat sig över dem, vet jag.

Häromdagen mötte jag en ny gren av ungdomar med baslös musik. Tom Jones och The Cardigans version av Burnin' Down the House spelades liksom Sitting Down Here med söta norskan Lene Marlin. Inte den bästa av musik, men bättre än The Voice-R'n'B. Det här blev en liten svag men ändå betydelsefull reclaim. Men så hade de inte sneda kepsar på sig heller.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du??? Om jag någon dag blir diktator över världen så lovar jag att huggasönder ALLA mobiltelefoners högtalare om de spelar dålig musik... Kan du lova samma sak?? Snälla?? BÖRJA VIDEOBLOGGA NU MICKE!!! Har ju inte träffat dig på ETT ÅR :o kramar

Anonym sa...

goa gamla låtar. jag kanske ska börja spela min musik med...

"Pooptroop" sa...

Åh, varför träffar jag bara på puckon då.. det finns ju nu bevis på att det finns mindre puckon som spelar okej musik

Marcus sa...

Jag störde mig redan när man höll det till att spela alldeles för högt med hörlurar, så att man hörde basgångar och annat bröte. Varje gång det ska lekas med ringsignaler och lyssnas på musik högt blir jag en riktigt sur gubbe som vill hytta åt dem med käppen och säga att de ska uppföra sig och inte störa oss andra.

Författaren sa...

fridalinnéa
Jag lovar dig det! Ingen musik blir bra i sådana högtalare.

sis
All musik blir förfärlig i mobiler. Förfärlig blir ännu förfärligare.

"pooptroop"
Lugn, någon dag kanske du får träffa dessa kids också. De verkade faktiskt relativt normala.

marcus
Ja, absolut. Det är det näst värsta. Hörlursskrål. In-ear-earphones eller väl isolerande big time-headphones är skiten. Skrota allt vad Creative och iPodhörlurar heter. Förstör bara öronen eftersom man måste ha maxad volym för att ens höra något.