24 november 2008

I ungas spår för framtida segrar

Artister och... Ja, kreatörer överallt måste hitta nya sätt att representera sig. Bruce Springsteen lät första singeln från hans nästkommande album ligga ute för gratis nedladdning i 12 timmar. Jag gissar på miljontals klick och mycket fin publicitet. Till och med här.

Och nu ikväll upptäcker jag också att Monty Python gör sitt för att kunna synas på ett positivt sätt. Framförallt kunna visa upp sig för senare generationer som inte fått vara med om deras humor. Pappa har LP-skivor med soundtracks och liknande. Jag har sett på teve. Nu har Monty Python tagit bort alla piratrippade urkassa klipp från Youtube, och lagt upp klippen igen - i high definition (nåja, så bra det kan bli på Youtube i alla fall) i en alldeles egen kanal.



Det är lysande gjort. Helt fantastiskt. Och Anton, vi som snackade om Hasse Alfredsson häromveckan i samband med signeringen av Lindemans låda-boxen. Hur din lillebror knappt hade en aning om vem det var och så, eller hur? Det här är vägen att gå om man vill nå ut till nästkommande generationer.

Inga kommentarer: