29 augusti 2006

Fotbollens problem.

Efter att ha läst diverse artiklar om bråket på Söderstadion i går och dessutom varit med vid AIK-huliganernas stormning av gaisklacken på Gamla Ullevi förstår jag att någonting måste förändras.
Jag vet inte hur det ska gå till men här är några förslag och deras för- samt nackdelar.

• Bygg in planen och skilj av med stängsel, plexiglas eller elektriska fält. You name it. Det stoppar ALLA försök att ta sig in på spelplanen. Men som du säkert förstår vore det att ta död på supporterkulturen och utan denna svälter man ut fotbollen. Samtidigt som en denna extrema art av supporterkultur nu också håller på att döda fotbollen.
Alternativ: Gräv en vallgrav, cirka 10 meter djup, 10 meter bred och omöjlig att komma upp ur, mellan läktaren och spelplanen.

• Förbjud alla filmer om huliganism. Någonstans måste man ha fått idéen ifrån. Det är inte för efter att ha varit på fotboll live i England i alla fall. Jag har inte varit där själv, men det är ytterst få fall av huliganism som sker inne på arenan. Alla former av idiotiska våldshandlingar sker utanför arenan och dessutom oftast på en väl avskild plats där inga oskyldiga kan ta skada.

• Förbjud rutkepsar att komma in på arenan. Alla vet vad jag menar, firmorna går oftast om inte alltid, klädda i välkända, dyra klädesmärken. Framförallt Burberry-rutorna syns ofta på de unga män som sysslar med denna idioti. Kanske inte någon bra regel, eftersom kepsarna går att ta av sig och att gå naken på fotboll. Det skulle nog ingen må bra av i dagens samhälle.

• Ge en Brommapojkarna, Västra Frölunda och Boden Hammarbys, Djurgårdens och AIK's platser i Allsvenskan. (Stockholmslagen åker ur på grund av den meritlista de bildar). Brommapojkarna och Västra Frölunda har ingen publik att tala om och det är ingen som orkar åka upp till Boden för att slåss? Det lag som har längst meritlista åker ned till division 6 och kortast utav de nämnda lagen får tillbringa tid i division 4. Det medeldumma lagets supportrar straffas genom att få se sitt älskade(?) manskap kämpa i division 5.

• Grova fängelsestraff på ökända "inte-tappa-tvålen-fängelser" till de som gör sig skyldiga till brott på arenan. Det vore väl det bästa? För alla parter?

Nåväl. Som ni märker är det inga speciellt seriösa förslag, och det beror säkerligen på att jag inte ser att det finns någon egentlig lösning på det hela.
Inget av dessa förslag skulle fungera i praktiken.
Det enda man kan göra är att ryta ifrån ordentligt från SvFF's sida. Och när hände det senast?
Ingen som vet?
Såklart ni inte vet, det har nämligen aldrig hänt. Lagrell och Co är bara ett gäng mesar som inte kan göra något. Även om de kanske inte kan ta lagen i egna händer så får de dela ut böter, de får bestämma om publiklösa matcher och de får ge poängavdrag. Se nu till och gör något ordentligt Lagrell!

NU, ska inte detta få någon mer publicitet här inne på min blogg. (förutom om ni väljer att kommentera)

1 kommentar:

Anonym sa...

Den klassiska lagsporten som går ut på att jaga en boll på en stor gräsplätt. Viktiga saker som man lär sig av proffsen är att gråta vid missat mål och att akta frisyren. Fotbollsspelarens stora genombrott kommer då han bemästrat alla filmningstekninker. Några utav de mest kända är "aj han stukade min fot"-bölet och "han armbågade mig i näsan"-fallet.