25 augusti 2006

Lottning.

Okej. Rätt bra lottning.
Ett seedat lag (som kvalat in genom direktplats från sin liga, fjolårsvinnare eller kommer som förlorare ur Champions Leagues tredje kvalomgång) möter ett oseedat lag (som alltså är ett lag som kvalat sig från första eller andra kvalomgången i UEFA-cupen).

Alltså, skulle det bli en svår lottning för Åtvidaberg hur som helst. Nu blev det rätt bra. För som det såg ut efter första indelningen skulle man kunna få möta bland annat Olympique Marseille [Frankrike], SC Herenveen [Nederländerna] och Grasshoppers [Schweiz] (om grasshopper betyder det jag tror det betyder så kommer jag skratta en bra stund). Det blev de sistnämnda som får möta Åtvidaberg.
Men det var faktiskt bra, för Grasshoppers är tydligen rankat fjärde sämst av de 32 sidade lagen. Alltså bara(?) 28:e bästa laget! Måste kolla upp vart Åtvidaberg ligger på listan.

En annan rolig grej var att det absolut sämst rankade laget av alla, Levadia Tallin [Estland] blev lottat mot det absolut bästa. Newcastle United från England.

Har nu sökt runt på Internet och hittat en lista. Åtvidaberg ligger femte sist av alla lag. Humor. Kan också säga att om IFK Göteborg varit med hade man också legat femte sist av alla lag. Så tro ingenting om svensk fotboll bara för att Åtvidaberg ja.. *brister ut i ett stort gapflabb*

Inga kommentarer: