02 september 2006

Sverige.

Lettland 0-1 Sverige.
[Kim Källström (N Alexandersson)]
(HAHA. Tony och Fresk i NÄRBILD på Kanal Lokal här och nu. Programledarna mobbar dem i smyg för att bara mima när de ska skrika "Morrongänget *klapp klapp klapp*. Anledningen till att de är där nere, så är det för att få biljetter till Sverige - Lichtenstein på onsdag på Ullevi.)

Men åter till dagens match:
Reflektioner!

• Varför spelar man Zlatan hela matchen? Han gör i och för sig ett mål som blir bortdömt på grund av en tveksam offside, men han är ju inte värd en startelveplats om han spelar så här dåligt.

• Johan Elmander kan vara framtiden. Sjukt löpvillig och en otrolig kämpe.

• Fortsatt tvivlar jag på Anders Svenssons vara i landslaget. För dåligt bolltempo gör att han blir en säkerhetsrisk så fort han skall göra sig av med bollen. Tyvärr finns det alltså mycket få allsvenska spelare som platsar i landslaget. Niclas Alexandersson är undantaget, men han gjorde också en av sina bättre matcher i landslaget.

• Roligt att se att Lagerbäck visar känslor. När en sax saknades för att klippa till Olof Mellbergs bandage utbringade hans stämband ett rungande: "EN SAX!...SAX FÖR HELVETE!"

Nåväl.
Roligt, om än oerhört omständligt, av Robert Laul att göra om de svenska namnen till lettiska i sin blogg ikväll. Detta genom att lägga till "S" på namnen och dessutom byta ut svenska bokstäver likt exemplena nedan:
"Fredriks Ljungbergs"
"Anderss Svenssons"
"Larss Lagerbeks"

Jag undrar varför just letter måste ha "S" på slutet av alla namn. Skumma är dom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mahaha, stämmer, stämmer. Du har finfin koll på omvärlden, må jag säga.