12 november 2006

Äntligen fotboll.

Okej. Brommapojkarna är i Allsvenskan. Det är ju så att man vill gråta.
Men i alla fall.

Förresten är jag hemma nu.
Kom hem i tid i går, trots inledande problem.
När vi satt oss ned och var beredda på att börja rulla vilken sekund som helst i flygplanet, talar kaptenen om att vi måste invänta en av besättningsmännen. Han satt på ett annat flyg från Detroit som blivit försenat. Om en timma skulle han landa i Minneapolis för att i ilfart färdas till vårt plan och flyga iväg med det. Men som sagt. En timmas väntan.
Det blev drygt en och en halv timma försenad start. Kaptenen lovade att köra in den tiden, och gjorde det med råge. Vi landade en kvart för tidigt i Amsterdam. Jisses.
Perfekt och jag fick tid till att ta det lugnt på Amsterdam, se Petter Hansson och Lasse Nilsson (fotbollsspelare i Heerenveen i Holland) sitta och vänta på sina flickvänner/fruar. Jag var snabb som ögat och fram med penna och papper. Här ska skrivas autografer. MWAHA!
Sedan blev det sömn i en timma och helt plötsligt var man i Göteborg.
Hemma. Underbart!

Nåväl.

Tillbaka till Brommapojkarna, som är Europas näst största klubb. Sett till antalet medlemmar det vill säga. Sjukt många ungdomslag.
Men nu är a-laget i Allsvenskan.
Rätt bra ur göteborgslagsperspektiv. Visserligen åkte Häcken ur. Men nu har IFK och GAIS i det närmaste duopol(dipol kanske..?) på spelare som vill bo i Göteborg och spela fotboll och är tillräckligt bra. Det blir bara två derbyn och det tror jag kan locka tillbaka folk till dessa. Göteborg är aningen för lite för fler lag än två. IFK och Örgryte har haft platserna som etablerade lag de senaste åren. GAIS har tagit Örgrytes plats. De två mest hängivna supporterskarorna; IFK har störst och GAIS har bäst (eller åtminstone mest trogna).

Nåväl.
Tjing.

EDIT: Hoppsan. Brommapojkarna är Europas största klubb. Inte näst som jag hade för mig. Kanske näst största fotbollsklubb. Men om man tittar på alla sporter har man 242 lag i Sveriges olika klubblagsserier, 3000 aktiva spelare och mer än 600 ideellt ledare. Källa: Aftonbladet.se

Inga kommentarer: