08 januari 2007

Kung Henrik.

Och ja, förresten vad ska man säga om Henrik Larssons debut? Den är helt makalös.
Tänk att Roland Nilsson faktiskt hade ett möte med Henke där Larsson faktiskt fick en förfrågan att spela i GAIS. Problemet var bara att Henriks familj bestämt sig för att bo i Helsingborg och att pendla till Göteborg var för långt och Helsingborg blev enda rimliga alternativet för stjärnan.
Nu sitter han i England och har gjort succé och kan glassa i fyndiga rubriker i världens fyndigaste rubriksättarland. "Swede dreams are made of these".

Matchen var spelad i ett högt tempo mot bra motstånd och det fanns mycket att vinna.
Henrik kliver fram och gör ett tekniskt sett fantastiskt mål. För det är fantastiskt att kunna ta emot med högerfoten och klippa till med samma fot på mindre än en sekund och dessutom med två attackerande försvarare mot sig. Bollen sitter i krysset och nästan 75 000 åskådare jublar åt denne svensk.

Dock ska inte Ole Gunnar Solkjaers förmåga glömmas. Att inte vilja ha denna spelare i sitt lag är dumdristigt. Byttes in istället för Henrik i matchminut 76 och när klockan tickade upp mot 91 minuter spelade, klipper norrmannen till och bollen går, om än oerhört tursamt, in i mål.
Skandinaver i Premier League är grymma. Men endast om de är av första klassens fotbollsspelare. Inte så konstigt kanske?

Inga kommentarer: