01 juli 2007

EN JÄVLA MASSA FOTBOLL

I dag går GAIS in i sin troligen viktigaste period i årets Allsvenska. Att vinna mot Brommapojkarna i dag och sedan dubbelmötet med Trelleborg är essentiellt för en fortsatt lugn säsong. Tre förluster och det ser rätt mörkt ut.

Joakim Sjöhage har bestämt sig och kommer att lämna Elfsborg i sommar. Att han skulle gå till AIK känns orealistiskt nu när de värvat sina nya två argentinare. IFK Göteborg har redan sju anfallare i truppen och vart sjutton skulle Sjöhage få plats nu när Selakovic inte fick något fängelsestraff?
GAIS är det tredje allsvenska laget som har nämts. Stora anfallsproblem och ingen lycka hittills bland de provspelande. Två stycken brassar är på plats på Gaisgården för att testa lyckan. Vanderson och Anderson är deras namn.
Sjöhage. GAIS. Sjöfors. Nej nej, det vill vi inte uppleva igen. En av GAIS sämsta värvningar någonsin. Men Sjöhage, det kan vara något. Ung och oerhört hungrig.

Klubbar i Danmark och Norge skall ha hört av sig också. Skall Sjöhage lyckas skall han spela antingen i GAIS eller i Danmark tror jag. Ett tungt argument till varför han skall välja GAIS är tränaren Roland Nilsson. Anledningen till att han skall välja spel i Danska SAS-ligan är den genomgående något högre kvalitén.
Personligen hoppas jag självklart på att han på något vis väljer GAIS. Det känns lite surrealistiskt just nu, för det känns inte som att GAIS har de ekonomiska möjligheterna till att köpa loss honom. Ett lån är möjligheten, men frågan är om Elfsborg går med på det.

Dagens match mot Brommapojkarna är hemmalagets första på sin riktiga hemmaplan, Grimsta IP som byggts om för att kunna klara av restriktionerna för allsvenska arenor. Detta kan komma att höja BP, som endast tagit en seger under årets Allsvenska och den kom i första omgången mot Djurgården. BP är också det enda lag som gjort färre mål än GAIS. Det lutar åt en trist noll-noll match. GAIS har inte varit övertygande på bortaplan men är relativt formstarkt efter 2-1 (Elfsborg hemma), 1-1 (Helsingborg borta) och 1-1 (AIK hemma).

Anton Holmberg och Migen Memelli är tillbaka i den sjuttonmannatrupp som har tagits ut. Memelli lär ta igen sin bänkplats från antingen Sheriff Suma eller Tobias Holmqvist - vem som petas helt beror nog på dagsform. Att Anton Holmberg startar på topp är det naturliga alternativet och om bara han kan få bollen att stanna kvar långt upp i banan kommer det att gå bra för GAIS. Problemet mot AIK var att man inte kunde skapa någonting den sista tredjedelen av planen. Försvar och mittfält fungerade klanderfritt men det fanns ingen spets hos den unge forwarden Holmqvist.

Jag tror på GAIS-seger i dag. 0-2. Kenneth Gustafsson dundrar in ett långskott och så gör Holmberg ett mål på ett friläge också. Kom ihåg var ni läste det först.

Inga kommentarer: