02 januari 2008

Fru Gårman är en dyr tant

Så fort man blir irriterad på något, bör man skriva ned det. Nu har jag suttit och grott på tankar kring en artikel i dagens ÖstersundsPosten som handlade om huruvida man skall sätta upp "Fru Gårman"-skyltar istället för Herr Gårman. Fin tanke och jag har ingenting emot det, tvärtom! Men måste man slösa bort kommunens värdefulla tid på det? Jag menar, vi har värre problem att försöka klara av - det närmsta hotet: klimatfrågan som står högt upp på alla kommuners agenda.

Det kostar tid och framförallt pengar (mycket mer än man tror) på att gå igenom förslag som kommer in till kommunen. Dessutom måste alla förslag, hur dumma och missriktade de än är, gås igenom av flertalet tjänstemän innan de kan avfärdas som dumma och missriktade. En gnutta idioti, men så fungerar det i en demokrati, men det är väl också rätt anser jag.
Men just en sådan här sak. Byta ut skyltar? Fortsätt att dra upp illegala skyltar istället i så fall så som man redan börjat, som privatpersoner. Östersund skadas inte av lite välmenande street art.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mr M!
Äsch, en Fru Gårman får inte lika trevligt namn som Herr Gårman, vad är det att bråka om?