23 januari 2008

GAIS skulle kunna ha blivit ett riktigt A-lag

Den armenske landslagspelaren Levon Pachajyan, som också blev utsedd till Armeniens bästa fotbollsspelare 2007, skall ha skrivit ett fyraårskontrakt med GAIS. Något som förundrar mig är att GAIS förnekar det hela, eller rättare sagt: "Vi har bestämt oss för att inte kommentera det" som Magnus Sköldmark svarar till GT och alla andra medier. Locket på även för tränare Magnus Pehrsson.

Det som är betryggande, men samtidigt oroväckande, är att UEFA uppmärksammat nyheten på deras hemsida tillsammans med uttalanden från Pachajyan själv om att han vill till en europeisk marknad för vidareförsäljning till Europa. Han skall ha skrivit på ett fyraårskontrakt, men det dröjer med bekräftelsen från klubbarna. På engelska Wikipedia står han redan som gaisspelare 2008, men kommer inte klubbarna överens om något pris så kan detta behöva ändras.

Frågan är då om det har något med Bobbie att göra. Han blev alltså inte såld till Hertha Berlin och enligt Friberg da Cruz agent finns endast Viborg och Ålesund kvar som alternativ, och Bobbie vägrar gå till någon av dessa klubbar. Han vill gå till en bättre liga, annars stannar han i Göteborg och GAIS. Någon miljon blir det alltså inte nu, frågan är om GAIS kan lägga ut ett par miljoner på Pachajyan, sedan hoppas på att Bobbie gör en kanonvår, blir såld under VM-uppehållet och GAIS kan håva in lite pengar då.

Jag anar oråd tills GAIS bekräftar Pachajyans övergång. Känns bra att han är intresserad, känns inte lika bra om GAIS återigen inte har den ekonomiska kraft att kunna få över spelare.

Hade bara azerbadjanske Ponomarev inte blivit utlånad till FC Baku hade förstaelvan kunnat bestå av en intressant A-kedja. Albanske Memelli, armenske Pachajyan och azerbadjanske Ponomarev, skämt åsido.

Inga kommentarer: