18 september 2006

Fotbollskris.

Tillåt mig skratta.
Sjukt dålig publiksiffra.
Ynka 13221. Visst, GAIS - ÖIS drog mindre publik. Men så är inte det ett publikderby heller.
ÖIS - IFK drog över 30 000 för bara något eller några år sedan.
Trist att det inte finns någon fotbollskultur hos folket i Göteborg längre.

Näe, vi är omsprungna rejält av Hufvudstaden. Vi behöver rejäla segrar. Ett blåvitt som tar sig ut i Europa. Eller ett GAIS som tar vinner Allsvenskan nästa år. Ett Öis och Häcken i topp. Något av de två sistnämnda kommer åka ur, om inte båda.
Kanske ska vi elitsatsa i Göteborg för att kunna segra. Kanske är det bra om det bara är två lag i Göteborg. Egentligen har det ju bara gått nedför sedan 2000, då Göteborg hade hela fem(!) representanter i Allsvenskan.
Näe. Jag vill bara se IFK och GAIS i allsvenskan nästa år. Spelarna som vill till Göteborg har då två seriösa alternativ för vidare utveckling. Ni ser vart jag spånar?
Anledningen till just dessa två lag är att det i dagsläget endast är dem som ser ut att ha framtidsplaner. IFK är alltid IFK, även om man fick kvala sig kvar för ett par år sedan. Men man har de bästa spelarna och bäst grundmaterial.
GAIS har, ser det ut som, äntligen kommit upp ur de lägre divisionerna på allvar. Med 8 omgångar kvar vågar jag säga att GAIS har kontrakt 2007 (lär få äta upp det där mångfalt).
Men man hade redan förra året en utsagd målsättning att kvalificera sig för Royal League 2009. Det ser ljust ut efter i år, och kan man bara få behålla sina spelare (James Keene är redan förlorad tyvärr, lånet går ju ut och efter en sådan här succésäsong kommer han knappast vilja missa chansen i Premier League) och köpa fortsätta med en eller två kanonvärvningar till samtidigt som Rolle sitter kvar på tronen kan det gå riktigt bra även andra året i Allsvenskan.

Öis och Häcken ser inte ut att ha någon som helst framtidstro. Förlåt. Visst, Öis sålde Ailton Almeida för många miljoner nu. Men frågan är vilka de ska värva för pengarna.
Häcken vill ha en ny arena, men inte mycket händer. De klagar, men det är ingen som egentligen engagerar sig ordentligt. En ny arena på Norra Älvstranden har i stort sett blivit totalt nedslagen för att man inte skall centralisera hela Hisingen till endast strandkanten. Istället vill man rusta upp Rambergsvallen, vilket är ett evighetsprojekt och kommer aldrig leda till något konstruktivt. Bygg ny arena i så fall. Riv och bygg nytt. På samma ställe. Såsom Nya Gamla Ullevi.

Det är bara min åsikt.
Och eftersom sossarna bibehöll makten i Göteborg lär vi inte få se någon konkret förändring inom fotbollslivet. Inget tak på Nya Gamla Ullevi till exempel, som de borgerliga ville. Närmast ett måste om vi skall kunna konkurrera ut Stockholm. Kanske låter ytligt, men det betyder mycket.

Inga kommentarer: