20 september 2006

GAIS.

Ja, i dag är inte besvikelsen allt för stor trots utebliven vinst. Oavgjort resultat var inte speciellt rättvist egentligen. GAIS var håglöst och rent ut sagt usla i första halvlek. Fanns inte en tillstymmelse till spel. Att bollen befann sig i GAIS "försvarszon"54 % av tiden säger det mesta. Då flyttade jag mig från klacken dessutom. Maken till dålig klack har jag inte varit med om. Stod och skämdes tyvärr. Fanns ju punkter under matchen då Halmstads tio skrikande personer ägde sönder hela Östra Stå. Och det var inte ens vid deras 0-1 mål. Vilket gör det hela ännu mer tragiskt.
Näe. Jag flyttade på mig och hittade bort till Anna med sällskap. Mycket roligare. Haha. Hennes dragkedja fastnade när hon dragit upp jackan framför ansiktet. Humor, men vad är grejen med att göra en jacka där man kan dra ihop det hålet som ansiktet ska sticka fram ut ur huvan? Konstig finess, egentligen. Men jackan var snygg i alla fall.
Anna ville gå hem med tjugo minuter kvar, då var GAIS på G. Anton Holmberg kom in och satte fart och fläkt i anfallsspelet. Dohlsten kämpade som bara den. Roligt att se. Niklasson var för övrigt GAIS bäste spelare. Han dög faktiskt idag och det var också han som slog det briljanta inlägget som Bobbie Friberg da Cruz nickade in vid bortre stolpen då kvitteringen kom. Holmberg hade sedan två ypperliga lägen att göra mål, men sumpade båda chanserna med minsta möjliga mariginal.
Men det är som oftast när GAIS spelar. En halvlek fungerar spelet, och i den andra är det katastrofalt. Med lite otur hade dessutom Halmstad gjort än fler mål. Nykomponerade mittbacksparet Ekunde-Tobiasson var inte det stabilaste. Men så har de inte gjort en match ihop så vitt jag vet. Det duger. Det blev ju en poäng och Häcken åkte på storstryk mot Elfsborg på hemmaplan. Nu hoppas vi på oavgjort eller Österseger, när bottenmötet Öster - Örgryte utspelar sig i morgon.
Det gör nog ingenting i fall Öster vinner. De ska inte kunna klamra sig kvar i Allsvenskan ändå. Så heja smålänningarna i morgon. Förlåt Nina.

Annars. Har skrivit en av artiklarna till Lyran nu. Eller åtminstone ett utkast, får se om det ska läggas till något eller eventuellt dras ifrån något. Vi får se hur den gör sig i utkastet till tidningen på fredag.

Första projektarbetsdagen i morgon. Ska bli spännande. Vilket betyder att min andra blogg kommer att komma igång lite mer.