08 mars 2007

Tankar kring Henke och så.

Alltså. Visst, Henke Larsson gjorde mål och är omtyckt av alla, men matchen igår? Den var absolut ingenting att skryta om hemma i Helsingborg. Mängder av misslyckade mottagningar och passningar. Egentligen såg ingen i United särskilt intresserade ut.
Henke kom i gång efter ett par lyckade vrickningar till medspelare, men mycket mer var det inte. Och så målet. Som får hela Sverige och hela Storbritannien att jubla över hur fantastisk han är. Det är klart att jag absolut inte skulle tacka nej till honom i GAIS och i landslaget, men trots det är jag lite förvånad över alla hyllningar. Jag undrar hur många av de som hyllat honom, verkligen såg matchen i går?

Henrik är en bra fotbollsspelare och antagligen den målfarligaste forward vi har på elitnivå fortfarande. Att han varvar ned i Helsingborg för familjens bästa är stort. Hans son spelar i pappans moderklubb, grönsvarta Högaborg. Målsinnet har han tydligen ärvt, målgesten också. Miljö och arv - en grund för en bra fotbollsspelare. Henke måste haft det fint när han var ung. Hans son kan, om han vill bli bättre.

Intressant tanke Olof Lundh på fotbollskanalen hade. Ska vi anställa Zlatans pappa Sefik Ibrahimovic till förbundskapten för att få Zlatan lycklig igen? Just nu verkar det hetaste tipset vara vår egen Roland Nilsson, men även Sven-Göran Eriksson (som för övrigt festade loss med Hugh Grant i natt i Sthlm) knackar på dörren, men det ska till mycket pengar för att han skall få en nyckel. Svennis och Rolle som förbundskaptener - det skulle ge mig förhoppningar om en ny het fotbollssommar 2010 i Sydafrika.

Åh. Det här blev mycket. Men ja. För att knyta ihop det.
Helsingborg tar hem det Allsvenska guldet i år. Jag tror inte det är något snack om saken faktiskt. Kom ihåg var ni läste det (först..?).
Rolle kommer leda oss till en stabil placering runt niondeplats. Inte mer tyvärr. Inte så som truppen ser ut i dag, utan en riktigt målfarlig toppforward, men det är dryga månaden kvar till den allsvenska premiären. Mycket kan hända.

Nu ska jag skriva en recension på En geishas memoarer av Arthur Golden. (respekt till det namnet.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, det lägger vi på minnet.