27 februari 2008

Inte som vanlig svensk film

Morgan Pålsson: Världsreporter

Jag har läst recensioner som säger att humorn är inget fel på, så länge man tillhör Hipp! Hipp!-kategorin, men filmen faller på bristande handling. Jag förstår inte vad de pratar om. Det är inte den djupaste av historier och den är inte speciellt överraskande. Men den här handlingen är inte sämre än andra konkurrenter i genren.
Det är trots allt ett internationellt snitt på filmen. Komiken råder det absolut inget tvivel om, det här är det bästa Sverige kan erbjuda i dagsläget inom sketcher. Killinggänget har varit dött sedan länge och Hipp!Hipp! tog över för ett par år sedan som ledande.
Men det där visste man redan innan man kom till biografen.

Något som jag tyckte var oerhört starkt var fotografiet. Hade det varit en vanlig svensk film hade det varit stelare, långsammare och tråkigare. Till och med i svenska action/kriminalfilmer upplever man ofta att bilderna dras ut och klippen blir tradiga och det effekterna uteblir. Morgan Pålsson: Världsreporter har prickar rätt med stoppklockan. Det är det som lyfter filmen ytterligare en nivå. Det här kan jag se om och om igen.

För övrigt var det lätt värt 20 kr extra för att få extra benutrymme och nackstöd i biosalongen. Det blir bara plusstolar hädanefter.

Betyg 9/10

Inga kommentarer: