28 februari 2008

Norskt knark fyllde denna natt

Sinus

Jag kunde inte få nog av film i kväll, så jag slog på Canal+ Comedy och tittade på hela det norska komedidramat Sinus. Tidigare har jag bara sett sista halvtimman och då fanns det inte mycket som kopplades rätt i huvudet. Den här gången var den mycket lättare att förstå.

Sammanfattat känns den som en vuxenversion av svenska Fjorton suger eller något sådant. Kretsen man kastas in i är i yngre tjugoårsåldern och knarkar, super och kommer ingenstans i livet. Alla av olika anledningar och det blir triangeldraman, pistolhot och knark. Mycket knark. Och mycket sprit. Man skulle kunna tro att filmen vore dansk. Men den är underhållande och den förvirrade och flummiga bohemen, som gör allt för att lyckas med sin enmansteateruppsättning, är den enda som har koll på vad som egentligen händer. Han är den ende som alla kan anförtro sig till. Han har inga skelett i garderoben, för att vara gôrklyschig.

Den är bättre än tidigare i inlägget nämnda svenska film, men jag kan inte ge ett speciellt högt betyg ändå. Det som håller den kvar på godkäntnivån är att jag ju faktiskt inte somnade trots den sena timman.

Betyg: 6/10

Det känns som om nästa norska film att se är Svidd neger från 2003. Dels för att titeln är galet suspekt. Dels för att den är förbjuden i Australien och har 18-årsgräns i Holland. Enligt IMDb skall den ingå i genrerna: Romance / Drama / Comedy / Horror.
Och med plot key words som dessa: Violence, Reindeer, Nudity, Mushroom och Masturbation kan det väl inte gå fel? Om alla de där är iblandade i samma scen, då kan det bli intressant. Såvida det inte handlar om en matsexscen där middagen består av ren i svampsås, innefattar ett våldsamt förhållande och en Vince Vaughn på andra sidan väggen?

Inga kommentarer: